Wednesday, July 27, 2011

Cakap Rawak #1

Assalamualaikum..

Diingatkan bahawa berkunjung ke blog Ratu bermakna anda adalah paling awesome! Dan orang awesome seperti kau dan aku, hanya cakap cool! Dalam bahasa Melayu, santai~

So yeah, aku juga punya cakap rawak (Random Talk). Punya hidup yang mahu dikongsi. Tak lengkap rasanya tak diluah. Sama ada kau berminat ke tak, daripada baca sedikit, baik baca sampai habis! :) kaaann?


  • Bukan nak bangga, tapi nak berterima kasih dengan pembaca yang mengikuti updates Ratu tentang cerpen, yang dah macam novel tu. Thank you for all your support! Muaah pipi gebu korang! Lepas ni Ratu janji Ratu takkan buat dah panjang-panjang. Mak pun penat nak oi..Tapi kalau ada orang suka, Ratu laaagi suka. Semangat! :D

  • I don't watch Nora Elena. So yeah, not into Malay romantic story. Lagi prefer cerita Juvana! :)

  • Ermmm...Ratu suka lah kawan sekerja Ratu. Akak-akak dan encik-encik kat pejabat. Sayangnya nak tinggal dorang. Apatah lagi nak tinggalkan pantry yang serba banyak makanan tu. Biskut Cap Ping Pong yang sentiasa di-reload setiap minggu, I'm gonna miss you :')

  • N (rujuk entry Tak Lama Lagi 'Lelaki Itu' Akan Menikah) dah tak pemalu macam dulu. Makin hari makin kuat menyakat, balik-balik aku yang kena. Aku lah gemuk, akulah tak reti buat kerja rumah, akulah cerewet, aku lah yang tak teliti. Susah lelaki kalau dah jadi perfectionist. Ceeiitt! Tapi tak apa, Ratu suka. Walaupun setiap pagi dapat mesej "tolong punchkan card.." tapi tak apa, seronok bekerja bersama. Tahun depan kita apply lagi eyh..jangan bagi orang lain amik kerja kita~ He's a nice guy. Macam abang :)

  • Azzah Afandi had just induce me to read all Andrea Hirata's sekuel to Laskar Pelangi. Mama abah dah lama beli buku ni masa mula-mula jadi Best Seller. Pergh! Gila lah buku ni diagung-agungkan sampai kesemua 4 ada, sampai sanggup cari kat Indon. Tapi membaca buku yang serba serbi berbunga kata-katanya, malangnya Ratu kecundang. Buku tuh tak sampai separuh, dah tolak tepi, amik buku Alaf 21 :) weee...takpe, kali ni kena bacalah. Tengok Azzah cerita macam best jee.. InsyaAllah baca.
  • Speaking of Indonesia, esok Ratu buat pertama kalinya setelah sekian lama menaiki kapal terbang domestik ketika masih memakai Pet Pet, bakal menaiki kapal terbang antarabangsa pula untuk ke Bogor, Indonesia! Weee...I'm all excited! Orang tak pernah naik kapal terbang memang macam ni. Siapa tahu, akan wujud pula cerpen (yang betul-betul CERITA PENDEK) tentang pengalaman di sana..kan..

  • Oh! Aneesa Sofea is just a nice name I pick for my short story. Probably a name I would love to give to my daughter. InsyaAllah. Tapi tu pun maybe lagi 6-7 tahun. Hehe..And yeah, that's not my name! Tapi nama Ratu pun membawa maksud yang sama iaitu 'perempuan'  :)

  • Indonesia cuma plan kedua selepas rayuan ditolak oleh Abah untu ikut serta program membantu penduduk Dhaif di Kemboja. Tiket mahal sangat sebab terlalu lambat 'book'. Pandai betul abah ampu aku dengan menghulurkna tiket ke Indon. Tapi tak apalah, dengar cerita bulan 10 program ke Kmeboja tu ada lagi, boleh lah prepare duit awal-awal. Asyik dengar dorang cerita kat sana snagat-sangat dhaif, kan best kalau bukan sahaja boleh hulurkan bantuan dari sudut kewangan, tapi ringankan beban dengan membantu secara fizikal menggunakan tangan. Kann..

  • I should get to my cerpen.. :( pheww..nak sangat tulis cerpen kan Ratu..tulislah..tulis~


  • And yes, I do love Hello Kitty :)

Bye!

2 comments:

nadhira said...

aku suke cerpen ko...kalau jadi novel pn x kesah :)
serius~

Azzah Afandi said...

baca novel andrea hirata tu sampai habis!!!! haha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...