Friday, July 22, 2011

LAGU BARU: Pokok by Meet Uncle Hussain Ft Hazama

Assalamualaikum

Tadi time makan tengahari dengan kakak-kakak ofis terdengar lagu yang liriknya macam lagu lama, tapi melodinya berbeza. Macam lagu yang dulu saya kira melodinya agak berhantu kalau dinyanyikan dalam tone yang rendah. Cubalah try nyanyi lagu Tanya Sama Pokok dengan suara yang sayu gila malam-malam sambil merenung ke pokok bergoyang, nanti ada hantu putih datang~ wwwwuuu...
source: Here
I'm not a big fan of Akademi Fantasia, tapi suara Hazama dalam genre dan lagu ni sangat sesuai. Itu saya tak dapat nafikan. And the lyrics was superb. My taste of song is the lyrics should be meaningful and tak semestinya tersu terang atau direclt menyampaikan mesej. So in this way, bolehlah pendengar berfikir, bukan dnegar lagu semata-mata. Oke, sebelum lebih banyak karutan, sila kanlah enjoy lagu ni!!


Lirik: Pokok oleh Meet Uncle Hussain ft Hazama AF9


Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Chorus
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang Chorus

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok

Read more: http://www.enciknakal.com/2011/05/lirik-lagu-pokokhazama-af9-feat-meet.html#ixzz1SpV2zeDp



I'm not that sure yang lagu ni baru lagi, atau dah lama,sebab I'm pretty sure that lagu ni dah dibuat even before Hazama merangkul juara Akademi Fantasia. So kalau sesiapa rasa benda ni dah lapuk, maafkan lah Ratu sebab jarang dengar radio and tak update hiburan semasa. :p

I love the song, its my current addiction!

p/s: I'm gonna miss my workplace...friends and those who work there :'( Cna't wait for Ramadhan to come!

2 comments:

Azzah Afandi said...

alahai kau ni, lambatlah ratu!!! kan aku dh pnh post lagu ni dlm entry aku. ish, dh lame lagu ni! *marah* haha.

Ratu Tak Cantik said...

laaa..yeke...haha..nampak sgt aku tak bace entri kau yg time tuh~ hehe..xpelahhh :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...