Sunday, June 19, 2011

VIDEO and GAMBAR: Kucing Berkenalan pada Hari Kucing Peringkat Lorong

Assalamualaikum

Selalu Ratu dengar orang cakap kalau kucing baru first time jumpa mesti diaorang nak cari gaduh sebab dorang tak kenal bau. Betul ke?  Sebab tu bila dorang jumpa je, mesti kucing akan cium. Ye ke?

Jadi hari tu, mama Ratu biar pintu belakang rumah terbuka. Jadi petang-petang kucing gangster lorong rumah Ratu mesti akan berkeliaran kat belakang tu. Kebetulan pula si Gentel @ Abi Hurairah ada kat dalam rumah,dia nampak je pintu buka, dia keluar. FIRST TIME dia dapat keluar ke belakang rumah. Sebelum ni kami takut kalau dia cari pasal dengan kucing lain. Sebab Abi ni mesra alam sangat!

Tapi sangkaan kami meleset..ada abang kucing ni baik sangat. Maybe kucing Abang Long Kawasan. Haha. Dia biar je Abi main misai dia. Dia layan jee budak kecik Abi ni kacau-kacau dia. Hehe..comel! First time dia duduk sedekat tu dengan kucing lain tanpa mengiau marah-marah.
video
Sila abaikan suara manusia-manusia lain.. :)

Jadi hari tu Ratu mengekor je kucing-kucing gangster belakang rumah sekitar lorong rumah Ratu. Sebab kebetulan adik Ratu and kawan-kawan dia kenal dengan kucing-kucing kawasan ni. Semua kucing dorang ada bagi nama. Aduuii..layan je lah dorang..ni haa koleksi gambar kucing lorong rumah Ratu..sebab tuh namanya Hari Kucing peringkat lorong..hehe


Kecik kecik da pandai mengorat kucing janda eyh..Mestilah janda kan? Takkan lah besar ni tak pernah mengawan lagi..huhu
Kucing ni sumpah lawa! Kucing mata sepet. Mengingatkan Ratu kat cerita Sagwa The Chinese Siamese Cat. Comel! ee..geram!

There are like sisters!

And this is my favourite! Not sure what kind. Tapi dia gemuk. Bulu panjang! Fluffy gila.Gila Fluffy! Geram! and TAK ADA YANG BELA! ugghhh..! Rasa macam nak culik. Tapi I guess semua orang kat lorong rumah Ratu layan dia. So Si Ball is officially our lorong's cat! haha
Kucing Sombong! Tengoklah muka dia. Mentang-mentang mata mahal~ Menyampah gila!
This is the last on my list. Sebab dia tak comel and tua. Hehe But I still love cats :)  This cat reminds me of Haniff's cat(s). Kontot and the doll I bought for his little sister.

Slightly the same with the cat up there. But much cuter :)

I love cats more and more since I have Gentel. setiap hari rasa macam nak gomol-gomol dia. huhu..
Thta's all entri tak berapa nak best kali ni.
Bye!

1 comment:

Ayie Abas said...

RATU...DI RUMAH AYIE ADA BYK KUCING...BESAR ADA...KECIK PUN ADA...^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...