Tuesday, May 24, 2011

VIDEO BUKAN LUCAH: Gentel yang Sakit

Assalamualaikum people... Good evening..how are you doing? fine? nice...

Sebelum pegi lebih jauh pasal entri ni, Ratu nak ucapkan takziah kepada semua mangsa tragedi tanah runtuh di Rumah Anak yatim di Batu 14 Hulu Langat 2 hari lepas. Daripada Allah kita datang, dan kepada Allah juga kita kembali. Diharapkan semoga langkah mengatasi tragedi seperti ini daripada berlaku lagi di ambil. Semoga mangsa yang terselamat, waris dan mereka yang bekerja di rumah tersebut tabah menghadapi ujian Allah yang satu ini. Boleh ke blog rakan saya: Ayie Abas untuk gambar dan berita ringkas tapi detail.

Gambar beberapa ketika sebelum tagedi tanah runtuh. Comel-comel je depa. Sejuk mata tengok ye?

Sooo..berbalik kepada tujuan utama entri ni dibuat..  Gentel sebagai mana dalam entri yang lepas :GENTEL: Ihsan terhadap Binatang dan Hak Jiran Anda, telah dinyatakan apa itu Gentel dan setelah trauma mencari maksud di Google, namanya telah ditukar kepada Abi Hurairah. weee~


Si Abi Hurairah tengah tido

Seperti mana yang diberitahu sebelum ni dalam entri lepas, si Abi ni sakit, kaki patah kerana terlanggar kereta mama. huuu..sadis betul. So last2, kami bawa dia pegi Mesra Pet Shop Seksyen 7, Shah Alam..The nearest we can think of. So..here it goes..2 video termahal!

Video masa doktor cuba nak buka balutan dia. Boleh dengar Kucing ni sedih tahan sakit. Dia cuba nak gigit doktor. wuuu~ sadis sadis

This one bila dia meraung..Kalau peka boleh lah dengar doktor tu explen ape benda ntah pasal si Abi ni.


sebenarnya entri kali ni tak penting sangat. Saja, hati ni sangat-sangat nak post video ni :) heee.. so dats all peeps! Bye!

UPDATED: Gambar Gentel yang baru lepas kena balut, lepas siap je terus lari ke arah Ratu and sembunyi muka. Menangis ketakutan agaknya.

p/s: Today is my first day at work..office hour..everything was great so far..RM4 sejam weyh..woohooo! :)

4 comments:

Ayie Abas said...

RATU...AYIE BELUM LAGI TENGOK VIDEO tuu RASA MCM TAK SAMPAI HATI PULAK DENGAR KUCING KESAKITAN....(nanti laa tengok)
ABI HURAIRA...ERMMM...?
SLMT MLM...^_^

Ratu Tak Cantik said...

tengok je lah..bukan ape pun..skrg pun dia dah okay.. :) tuh ade update sikit :) nite2!~

eQuRlz said...

a'a la.. mcm ala ala kucing eqa yg ilang tu..

sampai arini orange eqa tu xblk pn.. mmg da kna amik dek orang la rasanya..

hrp2 org tu jaga die elok2 la.. huhu

Ratu Tak Cantik said...

:) huhu kesian..xpelah..smeoga die bhagia n sehat kat luar sana.. huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...