Tuesday, December 4, 2012

Saya Akan Sayang Awak Sampai Rasa Itu Hilang Atau Nyawa Saya Melayang

Assalamualaikum..

Ratu sedang dalam konflik hati ni...Rasa nak nangis..tapi tak boleh nangis. Rasa macam nak pergi balik kepada masa silam, tapi belum ada orang invent time machine lagi..Rasa macam nak pergi ke suatu tempat nun di selatan Malaysia..tapi nak buat apa ye dak? Mencari damai yang hilang mungkin. Sebab kat sana kan ada Hello Kitty Town. ahaks. Tapi sana tu Johor...dan Johor tu... hurmm..Johor tu istimewa sampai saya tak sanggup nak jejak sana.

Oke whatever...bagaimana saya mahu cerita?

Hati saya sedang terluka ni...macam-macam betul lah! Penat ai yu tahu tak. Ai sampai da tak mampu nak jadi puitis menceritakan rasa.Kalau lah boleh cungkil hati ni macam cungkil isi rambutan hijau yang tersekat celah gigi, Ratu sanggup! Tapi hati dan isi rambutan tu jauh berbeza. Mana boleh sama!

Hurm...tengoklah. Ratu tulis sekarang... Belum sampai poin pun lagi..sebab tak tahu dah macam mana nak cakap. Kalau lah boleh hati saja yang cerita dan taip kan di blog ni. Mungkin saya boleh tidur lagi sekarang dan biar hati tu masuk dalam badan dengan sendiri... Aduhai.. Ratu Ratu...

Kenapa Ratu cakap lepas je Ratu? Kenapa Ratu tipu perasaan Ratu haa Ratu? Kenapa Ratu lepaskan sedangkan Ratu lebih dari mampu dan kuat untuk setia berpegang? Kenapa baru sekarang Ratu nak rasa kehilangan? Kenapa sekarang Ratu bersedih...?

Sebab Ratu tak tahu nak buat apa..Ratu tinggalkan semua dan pilih jalan mudah. Ratu dah bagi option dulu, tapi option tu tak available sehinggalah sekarang. Sehingga kau bersedia tetapi bersama si dia dan sehingga aku terhegeh-hegeh mencari kau. Ughh! Confusing kan?

Nak dijadikan cerita...urmmm..ceritanya...panjang ceirtanya! Kalau pendek, nanti jadi tak best... Perlu ke saya cerita? Tak perlukan? Nanti jadi seperti pengemis sang kasih pula. Tapi I just need some space to let it all out...

oke oke...Ratu cerita sikit..

Ratu masih sayang
Ratu nak pohon lagi 2 tahun..
Tapi Ratu terlambat beberapa bulan
Micheal Learns To Rock, ubah tajuk lagu.. "Few Months Too Late"
Semua salah Ratu
Kemudian Ratu tengok dia bahagia dengan orang lain
Dan Ratu jeles... Ratu sedih.. Tapi Ratu sedar, tu semua tak boleh
Orang yang mungkin bakal dia pinang
Sebab dia dah bersedia dan diterima kedatangannya
Dan saya...saya gagal.
Gagal menyatakan hasrat
Tak mampu berbuat apa-apa..
Saya hilang harapan..
Semuanya jadi tak kesampaian..

Jadi..saya mohon.. Hai Jodoh! Cepatlah sampai!! Dia ke, bukan dia ke, kawan ke, pilihan mak bapak ke..tak kesahlah pun kau siapa.. Mai la kaih! Sebab Ratu nak orang sayang and cintakan Ratu and Ratu nak bagi cinta and sayang ni kepada suami je...Ratu tak nak dibelenggu rasa yang bukan-bukan... Ratu nak rasa yang pasti mendapat redha dan berkat setiap kali saya katakan, setiap kali saya zahirkan, setiap kali saya simpan, setiap kali saya perlakukan.. Rasa tu sentiasa dihujani dengan pahala...Ratu nak dipimpin dan dibimbing..Ratu nak selamat dalam baitul muslim.. Ratu nak pelihara kehormatan diri.. Ratu nak kahwin~ (T_T)

Macam desperate kan...Tak desperate.. sebab tu... Ratu selalu tanya satu soalan cepu cemas kepada diri sendiri sebelum Ratu ambil keputusan menerima pinangan (sekiranya ada)..
"Bersediakah Ratu?"

Maka Ratu, persiapakan lah dirimu..Berdoalah diri yang lemah dan serba kekurangan ni menjadi pelengkap seorang lelaki muslim yang beriman dan beramal soleh supaya tidak pincang baitul muslim ku nanti. Yakinlah Ratu...Yakinlah dengan jodoh yang Allah tetapkan..

apa aku merepek pun tak tahu la... melalut je..entah mana poin, mana support, mana contoh aku tak tahulah...kan dah cakap tadi, tak reti nak tulis soal hati...!

Bye!

p/s: 1) Adik saya akan ke Mesir nanti :'(
      2) Ketua organisasi saya benci saya sebab saya benci dia..
      3) Dia dah tak ada dengan saya. Cinta saja tak cukup. Haluan masing-maisng dah berbeza
      4) Saya nak kahwin
      4)



1 comment:

Aishah Jahirah said...

moga jumpa jodoh yang baik...soal jodoh ni misteri la.kalau betul2 dah bersedia nak kahwin,mesti mudah.kdg2 hati berbolak balik,dah sedia ke belum.aish soal hati pn misteri gak.hehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...