Saturday, August 6, 2011

My Name Is Namawee and I'm Not a Terrorist

Assalamualaikum..

Macam mana puasa...terawih? Sahur? Ada curi-curi waktu baca Al-Quran? Kalau ada bagus? Kalau tak ada, ada-ada kan lah... :)

Tadi kawan Ratu ni share satu video pasal Namawee kat page facebook. Tengok punya tengok, owh Ratu ni lembab juga ea pasal benda-benda ni. Maklum lah orang macam Ratu ni tak berapa nak amik tahu sangat, bila dah tahu, semuanya dah terlambat~ wuuu

Previously Ratu ada buat update tentang filem Nasi Lemak 2.0 yang diterbitkan oleh Namawee. Dalam entry tu, post Ratu mungkin obvious bahawa Ratu ni bukan pro-Namawee. Tapi...bukan pro-Namawee tak bermakna yang kita sepatutnya tidak mendengar dengan apa yang dia cuba nak sampaikan. Betul tak?

So lepas tengok 3 video ni, pintu hati Ratu sedikit terbuka. Gila lah Namawee, you memang ada persuasive power lah!

Video yang menceritakan macam mana dia berusaha nak dapatkan dana untuk terbitkan filem tu, dan akhirnya walaupun tanpa duit kerajaan, tetap berjaya hasilkan filem. Cuma belum ditayangkan aje.



I'm not saying that I'm on his side..what he did in the past pun menaikkan kemarahan  Ratu juga walaupun tidaklah extremist. Cuma kadang-kadang apa yang kita perlu buat adalah mendengar. Be open minded. Salah atau betul, belakang kira. Yang penting dengar dan berfikir. Mana tahu dalam yang banyak salah dia, ada sedikit yang betul? Atau dalam banyak betul kita, ada banyak yang salah sebenarnya. Tak gitu?

Owh n yeah...Sebab tajuk ni dinamakan begini adalah kerana, lagu ni...

It just remind me of a very emotional, nationalism,and religious movie entitled My Name Is Khan, and I'm Not a Terrorist. :) heee..

Common la..lupakan politik. In fact, I don't think he represents only the chinese, his thought might be the same with others of different race. Fikir what good for us. We could at least try to look for what he's trying to say. Kalau bagus untuk negara bangsa Malaysia..tak salah kan?

Oke. Bye :)

2 comments:

asnizaziz said...

suruh namewee post video kat matlutfi sempena hari merdeka nanti..ade chance menang tu.. XD

Chempaka Sari said...

org kita memang suka menghukum dan tak dengar pendapat orang lain...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...