Friday, August 19, 2011

Lagu Baru, Cerita Baru (KRU) : Tiga Kata dan Cinta Kura-Kura

Assalamualaikum..

LAGU TIGA KATA
Hehehe..hehe... :) Lagu ni, mula-mula Ratu dengar kat pejabat. Mula-mula dengar macam geli-geli sikit.
Tapi sekali tahu KRU punya lagu, owh jatuh cinta kali ke berapa Ratu pun tak tahu :)

KRU Best! Best! Best gila gila gilaaa...Dari dulu mereka lah 3 jejaka Malaysia yang pada Ratu sangat berpotensi dalam industri ni. Dan ye, Ratu tak salah. Terbukti dalam cerita CicakMan. Dan makin lama makin up. And, macam Ratu pernah kata dalam entry VIP ni, CGI dorang adalah produk CGI yang paling best kat Malaysia. :) Walaupun tak sehebat filem Barat, tapi berada di satu tahap yang snagat memuaskan. Enjoy~

Lirik Lagu Tiga Kata Dari KRU


Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar


Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut



Mungkinkah kerna kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta


Chorus
Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut


Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta


Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa
Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Ditakdirkan berpisah

Ulang Chorus

(Rap)
Dalam kesibukan
Kita seringkali mula hilang kemesraaan dengan mereka di sisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga mempunyai bahu sedia untuk kita bersandar
Pejamkan matamu
Lihatlah di hatimu semua kasih terhimpun dibiarkan terkurung
Jadi luahkan sekarang luahkan

Ulang Chorus

Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta (Aku cinta padamu)


Wo ai ni
I love you



Ratu mulanya nak ambil video lain, tapi cuma video ni je yang available. Ada video lain, tapi video sorang lelaki dedicate lagu ni kat wife dia, so banyak la pulak gambar bini dia sepanjang 4minit lagu ni (-,-) Dan video lain yang ada pun, user nya pergi unlisted kan. Nak embed pun tak boleh. So sila lah ke link ni 

CINTA KURA-KURA

I'm not a fan of malay movies, tapi bila KRU buat, itu termasuklah dalam list wajib tonton. Tapi tonton tu tak semestinya kat wayang, boleh jadi 2-3 bulan lepas cerita keluar baru nak cari. Al maklumlah, orang macam Ratu ni jarang sikit jejak panggung wayang. huhu

Owh, sinopsis cerita dia ni macam best. Selain ada pelakon yang cantik (Tiz Zaqyah) dan hensem (Aeril Zafrel), cerita romantik komedi fantasi ni juga menampilkan pelakon hebat yang lain contohnya abang Ratu, Zizan Raja Lawak, kakak Ratu, Fara Fauzana dan makcik cool Ratu Noryati Taib. Dan ye, tak jadilah kura-kura kalau tak ada kura-kura. So memang ada kura-kura dalam ni! :)

Maka dengan ini, saya mengajak anda tonton dan review lah di blog. Best tak best belakang cerita, janji KRU punya kita pakat mai tonton! Zizan ada kot~ Abang Ratu tu~

Oke sekian post kali ni. Bye!

P/S: Can Ruk The :) I learned from a friend from my fan page. Tq miss Nur Diena :)

2 comments:

hamzah ian said...

perghh... best ni..

Ratu Tak Cantik said...

tengok jangan tak tengok~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...