Friday, August 12, 2011

VIDEO: Indonesia Is Not Much Different From What You See In Sinetron

Assalamualaikum

Tak nama manusia maju kalau tak pernah tengok TV. Dan tak sah kalau tengok TV tak pernah terpandang cerita Indonesia atau lebih famous dengan nama modennya iaitu Sinetron. Sebab rasanya cerita Indonesia dekat Malaysia ni 24 jam ada. Subuh ada, tengahari ada, petang pun ada, malam pun ada, tengah malam pun ada. Setiap masa!

Soo..kalau korang tengok Sinetron cerita Bawang Merah Bawang Putih, Nikita, Aqso dan Madinah, Cinta dan Anugerah, Ceria Dongeng semua tu...KETAHUILAH BAHAWASANYA memang Indonesia in real life pun memang macam tu. Cuma..setakat ni Ratu tak jumpa lagilah peri-peri atau Orang Tua yang tiba-tiba ada kuasa ajaib mahupun budak-budak atau perempuan yang cuma tahu menangis. So, selagi tak ada benda-benda pelik, oke la tuh kan?

Oleh kerana, Ratu ni orang yang manis,lucu, sweet gitu, jadinya nggak mungkin ah Ratu bisa lupa kok sama kalian. Malah lagi rindu dong! Jadi buat souvenir nya, Ratu bikinin video ini... Waktu di dalam angkut yang kayak van sekolah di Malaysia ini, Ratu pake kamera digitak bikinin video separuh perjalanan mau pulang ke kota. Buat tatapan kalian, jadi boleh 'feel' gitu gimana rasanya Indonesia.

Di Klik Ya Butang PLAY ini.. :)

video

:)
Asyik nggak? Assyyyiiikkk bangettt!!
Sori ya mas dan mbak, kamera Ratu ini lagi wide angle nya lupa di setkan, jadi video jadi sedikit terpenyet gitu. Maaf ya..

InsyaAllah, nanti akan update lagi pengalamn dan gambar sepnajang di sana :)
Bye!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...