Monday, May 30, 2011

ENTRY TAK PENTING: Luahan Hati

Assalamualaikum..
Macam mana ye nak mula tulis semua ni.
Tak seriusly, awak memang betul-betul tak perlu baca entri ni sebab saya just akan merungut mengadu, meluah dan apa-apa sajalah. Entri ni kemungkinan besar adalah BOSAN. Tak ada gamabr nak entertain korang sebab malas. weee..Kali ni entry personal je. So kalau tak nak buang masa, pegi lah blogwalking blog lain oke.
Nak baca jugak? Oke. Terpulanglah :)

Hmm...so macam mana ye nak mula. Taw kan orang tua-tua cakap kalau bangun awal murah rezeki? Well, im not sure betul ke itu kata-kata orang tua atau memang ada dalam agama kita. Im not in the mood of searcing n Googling now, so..you know..

And these past few days, 2 hari Sabtu Ahad ni, Ratu asyik bangun pukul 11. And yeah. Bila da bangun kemas-kemas rumah,breakfast buat itu ini buat kerja sikit, sedar-sedar da Zuhur and yeah...rasa rugi gila MasyaAllah. Rasa macam lost banyak gila benda. Padahal seblum tidur malamnya dah macam-macam plan. Nak jogging la, nak menjahit la, nak potong kain lah mewarna, la. Last-last semua benda buat atas katil. Hish! Aku harap masih lagi ada teruma kacak yang nakkan aku untuk buat bini.

Anyway, Ratu tengah cuti panjang ni. Sampai september, cuti semester. So memang bosan and rugi gilah lah kalau tak jana duit time cuti lama ni kan? Dan instead of kerja butik pengantin macam cuti yang lepas, kali ni Ratu cuba untuk try kerja lain pula. Kerja apa? KERJA PEJABAT YANG OHMY GOODNESS BOSAN GILAAAAA!!

fuuuu~ Tak ini bukan fu*k..ini cuma keluhan. Jangan salah faham :)
So yeah..sebenarnya dah tahu dah kerja tu bakal menjadi bosan tapi sebba gajinya RM4/sejam and office hour, Ratu rasa ok lah kot. Oke ke? Ahh..bersyukur je lah. Sebab I really need baki jam yang lain tu untuk kerja lain. Kenapa? heee~ Untuk memberi runag kepada kerja lain yang juga menjana duit. Kerja apa? MENJAHIT. yeah..Jahit lah sampai puas janji benda tu ada orang beli tak kesah.

Tapi....
Until now I haven't succeeded in making any plushies as I planned. Kenapa? Sebab tu lah, boleh tidur lama je terlajak lama pulak, dapat rehat je rehat sangat, dapat idea je biar terbengkalai, da semangat je sibuk pula. Itulah pentingnya rancangan sebelum buat apa-apa. Tapi tulah, semuanya mesti disertakan dengan usaha dan istiqamah. Konsistensi. Ini tak lukis itu ini beranagn itu ini, tapi tak ada perbuatan. Macam mana kerja nak jalan?

Ughh...Tak guna Ratu cakap kat sini. Marahkan diri sendiri sedangkan diri sendiri yang buat silap. Heh.

So I guess that's all. Esok selasa. Kerja. Kerja analisa survey. Kira berapa orang bulat "Amat tak setuju" "Tak setuju". "Tak Pasti", "Setuju", atau "Amat Setuju". see..dah hafal dah pun..Berapa orang kata ya atau tidak untuk setiap kos kokorikulum, and setiap jurulatih..setiap entry n exit survey..phewww..penat beb! Kelabu mata!

But anyway, janji rezeki halal and tempat persekitaran pun oke. Maish boleh makan solat dan rehat. Bukan kerahan pun. Tempat air cond, ada internet. Ahh..semua cukup. Tak pelru pun meurngut sebenarnya.

Ok bye :)
haha..macam tu je~

2 comments:

fiey said...

kat mane ratu jual plush?nak tgkkkk!!! klo nk suh tolong jual pon boleh..suke sgt..tapi xreti nk jait..huhuhu~

Ratu Tak Cantik said...

here you mrs syaza : http://ribbontales.com/products/kawaii-plushies/
setakat ni cume bnyak tu je akak ratu n ratu smepat buat.. act ratu pun tlg2 je, bnyak nye akak yg buat :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...